U Udruzi Mali princ brojnim aktivnostima obilježen je Dan osobnih asistenata.

Udruga je pružatelj socijalne usluge osobne asistencije, a licencu za provođenje programa stručnog usavršavanja za poslove osobnog asistenta dobila je od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. To je veliki iskorak ne samo za ovu Udruge i njene korisnike u pružanju usluge osobne asistencije nego i za grad Đurđevac.

Predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan i voditeljica osobnih asistenata Anja Senjan, svakom priliko naglašavaju da je to i potvrda spremnosti za kvalitetno samostalno provođenje obuke za korisnike i s drugih područja.

– Osobni asistent je osoba koja osobi s invaliditetom pruža pomoć i podršku. Mora imati završen program obrazovanja za posao osobnog asistenta, ali i izraženi senzibilitet za osobe s invaliditetom. Međutim, osobni je asistent puno više! Osobni je asistent prijatelj i ruka zahvaljujući kojoj mnoge stvari postaju stvarnima i mogućima za osobu s invaliditetom, ističu u Udruzi Mali princ povodom Dana osobnih asistenata. U Đurđevcu je za taj odgovoran i zahtjevan posao posebno educirano 14 osobnih asistenata.

Mp Asis2 (1) Mp Asistenti8 Mp Asistenti5 Mp Aistenti3 Mp Asistenti6 Mp Asistenti4 Mp Asistenti7 Mp Asistenti1 Mp Asistenti9 Mp Asistenti Mp Asis3 (1)