Kod pritvorskog nadzornika završio je 40-godišnjak kod kojega je splitska policija pronašla preko pet kilograma amfetamina i MDMA-a, 4350 tableta ecstasyja i više od 700 grama marihuane namijenjene preprodaji na ilegalnom tržištu, izvijestila je policija u utorak.

Policija je objavila da su dovršili značajno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je pronađena i oduzeta velika količina različite vrste droge, a osumnjičeni 40-godišnjak je onemogućen u daljnjoj preprodaji i stjecanju protupravne imovinske koristi.

U pretrazi njegova doma i prostorija koje koristi na širem splitskom području zaplijenjeno je 4.047 grama amfetamina koji je bio spakiran u 123 vrećice, 985 grama droge MDMA spakirane u sedam vrećica, 716,8 grama marihuane raspoređene u 18 vrećica te 4350 tableta ecstasyja.

Osim droge policija je kod osumnjičenog pronašla i gotovo dva kilograma smjese za povećanje mase droge, ali i tri digitalne vage za precizno mjerenje s tragovima opijata.

Nakon završenog istraživanja 40-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, objavila je splitsko-dalmatinska policija koja je u prvih devet mjeseci ove godine podnijela 234 kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.