Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Sučić sretan je što je u nedjelju zabio svoj prvi gol za Real Sociedad, ali je rekao da mu je žao što ekipa nije pobijedila Atletico Madrid.

“Bili smo bolji tijekom 90 minuta i zaslužili više od neriješenog rezultata, više od jednog boda,” izjavio je 22-godišnji veznjak u izjavi za klupske medije.

Sučić je u 84. minuti udarcem iz daljine lijevom nogom izjednačio rezultat na 1-1. To mu je prvi pogodak za Baske od kada je prije dva mjeseca stigao u San Sebastian.

“Sretan sam zbog svog prvog gola ovdje, i to lijepog gola, ali bilo bi mi draže da smo pobijedili,” rekao je. “No dobro, u konačnici sam zadovoljan što idemo prema naprijed. Moramo se sada fokusirati na iduću utakmicu”, dodao je.

Sučiću, koji je ljetos došao iz austrijskog Salzburga, to je bio sedmi nastup u prugastom plavo-bijelom dresu Real Sociedada. Bio je u udarnoj postavi u posljednjih pet utakmica španjolskog prvenstva.

Real Sociedad, lani šestoplasirani u prvenstvu, slabije je ušao u sezonu. Trenutno zauzima 15. mjesto među 20 klubova Primere.

“Zadnjih pet utakmica smo igrali dobro, a nastavimo li tako vratit ćemo se pobjedama,” izjavio je trener Imanol Alguacil.

Španjolski mediji pohvalili su nastup Sučića.

“Zabio je svoj prvi gol za Real Sociedad, i to na spektakularan način, iznenadivši iz daljine vratara Jana Oblaka”, izvijestile su novine Marca. “Spasio je bod važan za podizanje morala momčadi”, dodao je taj dnevnik sa sjedištem u Madridu.

Lokalne novine Diario Vasco istaknule su kako je Sučićevo “umjetničko djelo spasilo bod” Real Sociedadu.