U prostorijama Županijske uprave u Koprivnici danas su potpisani Ugovori o javnoj nabavi radova rekonstrukcije i dogradnje dvorca Inkey u funkciji wellness turizma.

Potpisivanju su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec te član Uprave Mario Biljan, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, pomoćnica direktora Županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, županijski pročelnici i pročelnice te članovi Projektnog tima.

Potpisivanjem ugovora formalno se započinje izuzetno značajan turistički projekt, najveći i najznačajniji na području Koprivničko-križevačke županije. Pokretanje ove priče ne bi bilo moguće da KKŽ nije osigurala 10,1 milijun eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te je dodijelila i vlastita sredstva iz županijskog proračuna.

Voditelj Projektnog tima Darko Masnec uvodno je predstavio detalje projekta koji će biti realiziran u dvije faze pa će tako dvorac po završetku između ostalog imati spa i wellness sadržaje, apartmane, kongresnu dvoranu, vinski podrum, restoran i kompletno uređen okoliš.

„Po završetku prve faze imat ćemo zaokruženu funkcionalnu cjelinu koja će moći samostalno funkcionirati neovisno o radovima na drugom objektu koji smo također kupili i koji će po sadržajima biti komplementaran s velikom zgradom dvorca“, pojasnio je Masnec.

Zadovoljstvo je izrazio i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman koji je zahvalio Županiji na pokretanju projekta.

“Bez inicijative Županije ne bi bilo ničega i na tome iskazujem veliku zahvalu jer na mjestu sadašnje ruševine stajat će obnovljen dvorac na ponos svih stanovnika Rasinje, ali i cijele županije. Uvjeren sam da će sam dvorac, ali i brojni sadržaji privući velik broj posjetitelja te samim time i dodatno potaknuti turizam na ovom području“, kazao je Kolman.

Predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec je izrazio zadovoljstvo što je Radnik na natječaju odabran kao najbolji ponuđač te kazao kako imaju velikog iskustva na brojnim projektima sličnog tipa koje su radili u drugim županijama.

„Ovo je ozbiljan posao koji nas očekuje jer potrebno je izvesti i najveći zahvat, a to je statičko učvršćivanje objekta, što će biti rađeno pod nadzorom konzervatora. Po završetku ćemo imati reprezentativni objekt koji će biti rekonstruiran po svim pravilima struke i na najvišoj razini kvalitete. Hvala Županiji na povjerenju, ovo je velika stvar za turističku ponudu ovog prostora“, naglasio je Habijanec.

Župan Koren je istaknuo kako je ovo jedan od krucijalnih infrastrukturnih projekata u turističkom sektoru koji obuhvaća i mnoge druge elemente, od brige za kulturnom baštinom do gospodarskih i turističkih potencijala koji se otvaraju realizacijom rekonstrukcije dvorca Inkey.

„Da nismo pokrenuli priču revitalizacije dvorac bi sigurno propao, a na ovaj način ćemo zaštiti kulturno dobro za buduće generacije, ali i  otvoriti mogućnost razvoja cijelog turističkog sektora na našem području. Uvjeren sam da će dvorac postati turistička atrakcija i biser kontinentalnog turizma te da će privući velik broj posjetitelja. Svega ovoga ne bi bilo da nismo uspjeli preko Ministarstva turizma osigurati 10,1 milijuna eura bespovratnih sredstava kojima smo pridodali i vlastita proračunska sredstva.  Siguran sam da će tvrtka Radnik koja se dokazala na brojnim velikim infrastrukturnim projektima napraviti kvalitetan posao te da ćemo za 16 mjeseci prisustvovati otvorenju ovog velebnog objekta koji će potaknuti i druge dionike u turističkom sektoru na širenje ponude i neke nove sadržaje“, kazao je župan Koren te zahvalio i Projektnom timu te PORA-i na pripremi dokumentacije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 14,2 milijuna eura, a rok završetka radova je 16 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Inkey 8649 (2) Inkey 8649 (3) Inkey 8649 (4) Inkey 8649 (5) Inkey 8649 (6) Inkey 8649 (7) Inkey 8649 (8) Inkey 8649 (9) Inkey 8649 (10) Inkey 8649 (11) Inkey 8649 (12) Inkey 8649 (13) Inkey 8649 (15) Inkey 8649 (16) Inkey 8649 (17) Inkey 8649 (19) Inkey 8649 (20) Inkey 8649 (21) Inkey 8649 (22) Inkey 8649 (23) Inkey 8649 (24) Inkey 8649 (26) Inkey 8649 (27) Inkey 8649 (28) Inkey 8649 (29)Inkey 8649 (1)