Ministarstvo turizma i sporta objavilo je natječaj s ciljem stvaranja uvjeta za pristup obrazovanju bivšim i aktivnim vrhunskim sportašima te bolje skrbi o sportašima, podrške u obrazovanju i poticanju dual karijere, priopćilo je ministarstvo u ponedjeljak.

Natječaj za dodjelu stipendije za školarinu u 2024. godini bivšim i aktivnim vrhunskim sportašima namijenjen je za stipendiranje školarina bivšim i aktivnim vrhunskim sportašima, a kojim se potiče osposobljavanje i usavršavanje za stručne poslove u sportu, obrazovanje na
stručnim studijima za izobrazbu trenera, obrazovanje na sveučilišnom studiju kineziologije te obrazovanje na visokim učilištima.

“Prošle godine subvencionirali smo školarine za 153 vrhunska sportaša koji su upisali različite obrazovne programe na visokim učilištima ili ustanovama za stručno osposobljavanje i usavršavanje u sportu u ukupnom iznosu većem od 200.000 eura. U ovoj godini osigurali smo još veća financijska sredstva te pozivamo sve bivše i sadašnje vrhunske sportaše da se prijave na ovaj natječaj, kojim posebno brinemo za dual-karijeru sportaša, jer smo svjesni koliko je to važno za sportaše kako bi nakon sportske karijere mogli uspješno nastaviti raditi i u nekom drugom području”, rekao je ministar Tonči Glavina.

Rok za prijavu na natječaj je do 31. listopada 2024. godine.