Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Ravna Gora i tunela Vršek u zoni radova u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 kilometra na sat, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog predmeta na kolniku vozi se uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat i na autocesti A1 u tunelu Grič u smjeru Zagreba.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su i odroni, posebice na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8).

Vozačima se savjetuje da prilagode vožnju uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog vode na kolniku zatvorene su: DC36 Karlovac-Blatnica Pokupska-Koritinja-Šišljavić-Rožen Breg i Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko; DC42 u Ogulinu; DC228 Ozalj-Karlovac u mjestu Mahićno i Jurovski Brod-Donji Bukovac, ŽC5153 Gornji Kosinj- Bakovac.

Zatvorene su i lokalne ceste u Ličkom Novom, između mjesta Blaževci i Močile, između mjesta Donja Kaniža i Lički Novi i u mjestu Podastrana (LC590490).

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj–Cres–Rijeka.