Danas je u Koprivnici s patronažnim sestrama Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije te u suradnji s Udrugom RODA, Srednjom medicinskom školom Koprivnica i Koprivničko-križevačkom županijom obilježen Nacionalni tjedan dojenja.

Ovogodišnji slogan je ‘Premostimo razlike: Podrška dojenju za sve’ kojim se želi promovirati dojenje i senzibilizirati javnost o važnosti dojenja.

-Ovom smo akcijom zajedno s patronažnim sestrama Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije htjeli osvijestiti javnost i roditelje, koliko je majčino mlijeko i dojenje, najzdraviji i najekonomičniji način prehrane djeteta, kojim se ujedno razvija emocionalna povezanost majke i djeteta. Prednosti dojenja za majku su smanjenje krvarenja nakon poroda, smanjuje se rizik od pojave raka dojke, vrata maternice, jajnika, rjeđe su infekcije mokraćnih puteva, dok se za dijete već od ranog razvoja potiče razvoj vlastitog imunološkog obrambenog sustava, smanjuje učestalost infekcija, proljeva, dišnih sustava, alergija, ali i javlja osjećaj zaštićenosti i sigurnosti – kazala je ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković.

-Već 15-ak godina obilježavamo ovaj dan. S nama su danas bili i naši suradnici Udruga RODA koji su poznati po promicanju i podršci dojenju. Podržali su nas i učenici Srednje medicinske škole iz Koprivnice zajedno sa svojim voditeljicama. Mi kao patronažne sestre svakodnevno radimo s trudnicama u njihovim domovima i za vrijeme trudnoće i nakon poroda, a posjete su onoliko česte koliko je majci potrebno – rekla je patronažna sestra Andreja Novak.

Tjedan Dojenja Kc (1) Tjedan Dojenja Kc (2) Tjedan Dojenja Kc (3) Tjedan Dojenja Kc (4) Tjedan Dojenja Kc (5) Tjedan Dojenja Kc (6) Tjedan Dojenja Kc (7) Tjedan Dojenja Kc (8) Tjedan Dojenja Kc (9) Tjedan Dojenja Kc (10) Tjedan Dojenja Kc (11) Tjedan Dojenja Kc (12) Tjedan Dojenja Kc (13) Tjedan Dojenja Kc (14)