Njemački Magdeburg i mađarski Veszprem borit će se za naslov svjetskog klupskog prvaka u rukometu na turniru kojem je domaćin egipatski New Capital, mjesto koje još u izgradnji u blizini Kaira.

Veszprem je u prvom polufinalu u produžetku svladao Barcelonu sa 39-34 (15-13, 29-29), dok je u drugom polufinalnom dvoboju Magdeburg došao do četvrtog uzastopnog finala svladavši egipatski Al Ahly sa 28-24 (12-15).

Luka Cindrić je dao svoj doprinos u plasmanu Veszprema u finale postigavši protiv svog bivšeg kluba pet pogodaka, od čega je tri postigao u dodatnih 10 minuta.

Magdeburg je protiv domaće momčadi sredinom prvog poluvremena bio u zaostatku od čak šest golova (5-11), a preokret su aktualni trostruki pobjednici ovog natjecanja napravili u zadnjih 12 minuta dvoboja, kad su od od -2 (20-22) došli do konačnih +4 (28-24).

Manuel Zehnder je za pobjednike postigao devet golova (9/13), a Matthias Musche osam (8/9). Najbolji strijelac kod Egipćana bio je Omar Hassan sa šest pogodaka (6/9).

Finalni dvoboj (19 sati) i utakmica za 3. mjesto (16 sati) bit će odigrani u četvrtak, 3. listopada. Magdeburg će pokušati doći do četvrtog uzastopnog naslova u svom petom finalu, dok će Veszprem u drugom finalnom nastupu tražiti put prema prvom trijumfu.