Besplatna klimatska radionica Klimatski kolaž održat će se 4. listopada od 10.30 do 13.30 sati u KLIK uredu u Križevcima.

Klimatski kolaž svjetski je poznata radionica kroz koju je prošlo više od 1.8 milijuna ljudi u 162 zemlje, a koja sudionicima omogućuje da, pod vodstvom licenciranih voditelja, na znanstven, kreativan i interaktivan način shvate uzroke i posljedice klimatskih promjena te njihovu sistemsku prirodu.

Radionica je bazirana na podacima 6. Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC), a cilj joj je ubrzati razumijevanje klimatskih pitanja na globalnoj razini, kako bismo zajedno doprinijeli što bržem pokretanju promjena potrebnih za očuvanje života na Zemlji.

Zbog toga što naglašava sistemske promjene, radionica je namijenjena ne samo građanima, već i organizacijama, udrugama, tvrtkama i javnoj upravi. Kroz radionicu su već prošli Ured predsjednika Vlade RH, Vlada RH, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo rada, obitelji i socijalne politike, Hrvatska narodna banka, brojni fakulteti, škole i druge organizacije, a ovo je jedinstvena prilika da u radionici sudjeluju i križevačke institucije i organizacije.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti  slanjem imena i prezimena sudionika na emailove [email protected] ili [email protected], ili putem kontakt forme. Svi prijavljeni sudionici će dobiti certifikate o uspješno odrađenoj radionici.

Radionica se održava u sklopu Eko festivala, u organizaciji Udruge za ekonomiju zajedništva. U slučaju velikog interesa, moguća je je još jedna radionica u poslijepodnevnim satima, priopćili su iz KLIK-a.