Zagrebačka policija spriječila je incidente na tzv. car meetu gdje je zabilježila 12 prometnih prekršaja, izvijestili su u nedjelju iz Policijske uprave zagrebačke.

Tijekom okupljanja većeg broja vozila i vozača na parkiralištu Ljubljanske avenije na tzv. car meet-u u petak kasno navečer, policija je obavila nadzor nad ukupno 36 vozila – šest motocikala, mopedom i 29 osobnih automobila, a najviše prometnih prekršaja zabilježila je zbog tehničke neispravnosti vozila.

Tako je jedna osoba sankcionirana zbog utvrđene veće tehničke neispravnosti vozila i vozilo je isključeno iz prometa, a njih sedam zbog manje tehničke neispravnosti vozila.

Tri osobe su sankcionirane zbog vožnje vozila bez istaknute ili slabo vidljive registarske pločice, a jedna zbog nepropisnog korištenja mobilnog uređaja.

Kod jednog vozača čije je vozilo zatečeno u prometu na cesti, utvrđeno je da je tehnički neispravno, a prilikom pregleda vozila uočene su tri mačete odnosno hladno oružje. Pronađeni predmeti su od vozača oduzeti i zbog istih će biti prekršajno sankcioniran, naveli su iz policije.

Iz PUZ-a su izvijestili da će prometna policija i dalje nadzirati zapadni dio grada, kao i sve druge lokacije pogodne za susrete “ljubitelja vozila i vozača”.

Tom aktivnošću želi se preventivno i represivno djelovati na poštivanje prometnih propisa te podizanje prometne kulture zbog sigurnosti svih sudionika, uz poštivanje javnog reda i mira s obzirom na to da nerijetko buka na takvim okupljanjima remeti kvalitetu života građana, poručili su iz PUZ-a.