Pedesetak pripadnika navijačke skupine Torcida u nedjelju je namjeravalo u koloni proći riječkim gradskim prometnicama od stadiona Kantrida prema središtu grada, ali su ih već nakon par stotina metara u tome spriječili pripadnici interventne policije.

Zaustavljeni su oko podneva na raskrižju Liburnijske ulice i Ulice Vere Bratonje, a nakon što ih je opkolila interventna policija, ostala je slobodna samo od četiri prometne trake, pa se stvorila prometna gužva.

Policija je navijače Torcide odvozila policijskim vozilima do stadiona na Rujevici, gdje se navečer igra nogometna utakmica između Rijeke i Hajduka.

Ovaj nogometni susret je proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika i sukladno tome policija će prije, za vrijeme i nakon javnog okupljanja s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, navodi se u obavijesti policije.

Gostujuće navijače se upozorilo da će se ulazi za tribinu jug, na kojoj se smještaju, otvoriti u 17,30 sati.

Prihvat gostujućih navijača koji u Rijeku pristižu cestovnim pravcima obavlja se kod autoceste A6 – na punktu Kikovica-Soboli do 17 sati odakle će se organizirano u koloni pod pratnjom policijskih službenika prepratiti do stadiona Rujevice. Parkiralište za gostujuće navijače organizator je osigurao na Kikovici.

Na stadionu Rujevica neće biti prodaje niti točenja alkoholnih pića.

Posebna regulacija prometa vrijedit će na području Rujevice, posebice oko stadiona i bit će na snazi do 23 sata. Nogometna utakmica između Rijeke i Hajduka počinje u 20 sati.