Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom 28./29. rujna policijski službenici su provodili preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga i mladih vozača.

Izvršili su nadzor nad 125 vozača te utvrdili 54 prekršaja, od čega 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola – najviše na području Policijske postaje Koprivnica.

U subotu je u 20.30 sati u Kalinovcu zatečena 41-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,81 promil te se odbila podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu. Vozačica je uhićena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Noćas, 29. rujna u 1.25 sati u koprivničkoj Vinodolskoj ulici zatečen je 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,43 promila te se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu. Vozač je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Noćas, 29. rujna u 2.36 sati u koprivničkoj Ulici Ante Starčevića zatečen je 48-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,12 promila. Vozač je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.