Ivan Čehok izjavio je u subotu da gradonačelnik Varaždina Bosilj i njegov zamjenik Maković ponovno iznose laži i zaobilaze istinu kada njega povezuju s ilegalnim deponijem otpada pronađenim na gradilištu na kojem će se graditi POS-ovi stanovi u Varaždinu.

 

Gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković objavili su u petak da je na gradilištu budućih POS-ovih stanova u Varaždinu pronađeno ilegalno odlagalište otpada i to su povezali s bivšim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, a sadašnjim gradskim vijećnikom.

Na novootkrivenom deponiju zasad je iskopano 600 tona ilegalnog otpada, ali se očekuje da će sve zajedno biti tisuću tona, a Bosilj je izjavio da je u otpadu pronađen tiskani primjerak Varaždinskih vijesti iz prosinca 2002. godine, kada je gradonačelnik bio Čehok. „Trpali su otpad na Motičnjaku, pa su ga malo zakopali i tu uz kuće kraj našeg groblja”, izjavio je jučer Bosilj, dodavši da su se vjerojatno zato i protivili ideji i gradnji POS naselja na ovoj lokaciji.

Čehok je u današnjem priopćenju te tvrdnje odbacio, istaknuvši da je ‘sve što su izrekli Bosilj i Marković još jedan pokušaj da se iznošenjem laži zaobiđe istina’.

„Istina je da su razorili rasadnik, da su uništili proizvodnju i da su za cijenu običnoga gradilišta (160 eura/m2) prodali najvrjednije gradsko zemljište i da će na samome ulazu u groblje niknuti trgovački centar, a da se njihovi stanovi tamo neće nikada sagraditi”, naveo je Čehok.

Tvrdi da su Parkovi na spomenutoj lokaciji još od 80-tih godina pa nadalje imali svoju drobilicu, rampu i traktorima dovozili lampaše i ostali materijal i tu ga drobili.

„Sve se to zbivalo kada su drugovi Bosilja i Markovića drmali Varaždinom. To nikakve veze sa mnom nema i ne može imati. Dapače, kad sam postao gradonačelnik, drobilica je otamo maknuta i lampaši su se vozili najprije na prostore skladišta Parkova, ali se nisu deponirali, nego su se zbrinjavali”, naveo je Čehok.

Kaže kako će „Bosilj i Marković morati pred građanima i pred drugima odgovoriti zašto su po smiješno niskoj cijeni dopustili prodaju najvrednijeg gradskog zemljišta i zašto obmanjuju mlade obitelji da će napraviti POS stanove do kraja 2025., kada je jasno da se neće izgraditi nijedan”.