Međimurska županija dobitnik je turističke nagrade “Zlatna jabuka”, koja se još naziva i turistički Oskar, a za postignuća u turizmu dodjeljuje ju Međunarodna federacija novinara i putopisaca – FIJET.

Svečanost dodjele održana je u petak u Čakovcu, a međimurski župan Matija Posavec istaknuo je da su u Međimurju ponosni na nagradu, posebice zato jer dolazi od novinara.

“To je Međunarodna federacija novinara, dakle nisu odavde i time je ta nagrada važna. Ovo je samo dokaz koliko sustavno, predano, strateški, razvojno i vizionarski promišljamo razvoj turizma.  Turizam je sve. Turizam je kultura, povijest, gastronomija. Turizam su prirodne ljepote i mi na neki način pokušavamo sve to povezati u jedan brend, u jedan proizvod, zaokružujući cijelu regiju”, rekao je na svečanosti međimurski župan.

Dodao je da je Međimurje zelena oaza u srcu Europe, kraj između dviju rijeka. “U ovom kraju između dviju rijeka, Mure i Drave, zapravo imate i vrhunsku eno gastronomiju, imate prirodne ljepote, imate povijest. Svaka naša općina i grad priča neku svoju priču”,  kazao je župan.

Za uvrštavanje na prestižnu listu dobitnika ‘Zlatne jabuke’ potrebno je ispuniti mnoge zahtjevne kriterije, osobito u području održivog turizma, u kojem je Međimurska županija posebno uspješna, naglasio je Posevec.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula, rekao je da ovo nije prva nagrada koju je dobila Međimurska županije, no njemu je najdraža. Napomenuo je da nagrada nije uspjeh jednog čovjeka ili nekog malog tima.

“Nagrada je uspjeh i prepoznavanje od onih koji nagrade dodjeljuju, sinergije svih onih koji su u ovom turističkom lancu jer kvaliteta je toliko dobra koliko je čvrst taj lanac”, poručio je.