Hrvatsko narodno kazalište Split objavilo je prijavnicu za 35. Marulićeve dane koji će se održati u Splitu od 21. do 30. travnja​, priopćeno je iz kazališta.

Rok za prijave predstava je 2. prosinca, a kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava temeljenih na tekstovima hrvatskih autora ili autorica koje su ili će biti premijerno izvedene u 2024. godini.

Predstave mogu prijavljivati kazališta i kazališne skupine iz Hrvatske i inozemstva. ​Kako se navodi u priopćenju, predstave se prijavljuju popunjavanjem online prijavnice na linku https://marulicevidani.hnk-split.hr/.

​U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame “Marulićevi dani”, 34. Marulićevi dani održat će se od 21. do 30. travnja. Pravo prijave imaju sva hrvatska kazališta (upisana u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture RH) i inozemna kazališta.

Za predstave koje se planiraju premijerno tek izvesti do 31. prosinca, treba navesti datum i mjesto izvedbe​.

Za prijavu je potrebno popuniti prijavnicu na linku https://marulicevidani.hnk-split.hr/, potpisati prijavnicu koju ćete dobiti nakon prvog koraka i poslati na e-poštu: [email protected]​, rok za prijave predstava je 2. prosinca 2024. godine​.