Uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji u petak će u sklopu 6. kola Super Sport 2. NL snage odmjeriti domaćin Mladost Ždralovi i Radnik iz Križevaca.

Stari je to rivalitet u kojem rezultatski omjer nije na strani križevačkog sastava. Momčad s Brda uvijek ili izdominira ili iščupa bod ili pobjedu protiv Križevčana. U prošloj sezoni na gradskom stadionu u Križevcima susret je završio bez pobjednika, dok je proljetos Mladost bila uvjerljiva na Brdu s čak 3:0.

Bez obzira na sastava Radnika svi su svjesni da je pred njima iznimno teška utakmica, a to nam je potvrdio i mlađahni Šimun Šabijan, koji se igrom uspio nametnuti treneru Damiru Milinoviću.

-Gostujemo kod uvijek neugodnih Ždralova, čeka nas pravi derbi. Pobjeda protiv Kustošije dala nam je mir i u pozitivnom ozračju očekujemo utakmicu. Dečki rade odlično na treninzima, svi vjerujemo u pozitivan rezultat,ali naravno da respektiramo protivnika – poručio je Šabijan.

Početak susreta je u 16 sati, a u isto vrijeme igraju još i Hrvatski dragovoljac i Bjelovar. Preostali susreti na rasporedu su u subotu, a sastaju se: Grobničan – Kustošija, Segesta – Marsonia, Dugo Selo – Solin, Hrvace – Jadran Poreč, Jadran LP – Trnje, Uljanik – Karlovac 1919.