Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice te DVD-i Jagnjedovec, Koprivnica, Starigrad i Draganovec u sklopu redovne vježbe evakuacije zaposlenika koprivničke Elektre u srijedu, 26.rujna, održali su vježbu gašenja požara i evakuacije.

U prvom dijelu vježbe šest pripadnika JVP-a Koprivnica s dva vozila odradilo je unutarnju navalu te spašavanje jedne zarobljene osobe i spašavanje osobe s kata uz pomoć auto-ljestve. Nakon toga Igor Međimorec, voditelj intervencije, objasnio je okupljenima kako aktivirati aparate za početno gašenje požara te su vatrogasci i demonstrirali gašenje takvim aparatom.

U drugom dijelu vježbe dobrovoljni vatrogasci, njih 12 iz četiri DVD-a, spašavali su pet osoba zarobljenih na katu zgrade pomoću uskočnog jastuka. Vježbu je koordinirao zapovjednik VZG-a Koprivnica Željko Cvrtila, a bila je to prilika da se zaposlenici Elektre educiraju o postupcima u slučaju stvarnog požara, odnosno kako je najbrže i najkraćim putem evakuirati do zbornog mjesta. Isto tako, vježba je poslužila i kao provjera spremnosti vatrogasaca i opreme te komunikacije između Centra 112, JVP-a Koprivnica i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Na kraju vježbe okupljenima se obratio Goran Pakasin ispred HEP-a te zahvalio vatrogascima na suradnji, kao i zaposlenicima na dobro odrađenoj vježbi.

Vježba Hep (1) Vježba Hep (5) Vježba Hep (4) Vježba Hep (3) Vježba Hep (9) Vježba Hep (11) Vježba Hep (15) Vježba Hep (13) Vježba Hep (23) Vježba Hep (20) Vježba Hep (25) Vježba Hep (27) Vježba Hep (33) Vježba Hep (30) Vježba Hep (32)