Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) odlučio je vodećim medijskim kućama u Hrvatskoj ponuditi suradnju, a HOO-u predložiti da se knjižnica Hrvatskog olimpijskog odbora nazove po nedavno preminuloj sportskoj novinarki Radici Jurkin.

Na dnevnom redu sjednice IO HZSN-a bile su aktualnosti u čijoj su raspravi aktivno sudjelovali svi članovi Izvršnog odbora a najviše se raspravljalo o prijedlogu Stjepana Baloga o poslovnoj suradnji s vodećim medijskim kućama u Hrvatskoj, u kojima je zaposlena i većina našeg članstva, s ciljem kako bismo unijeli još jednu dodatnu dimenziju u rad HZSN.

Zaključeno je kako će HZSN poslati pismo namjere vodećim medijskim kućama u Hrvatskoj (HRT, NOVA, RTL, Hanza Media, Styria…) a predložit će se i Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) da se uključi u taj prijedlog, a o čemu će se konkretnije znati nakon što budu komunicirane medijske kuće.

Izvršni odbor je zaključio kako će Hrvatskom olimpijskom odboru predložiti da se knjižnica HOO-a nazove po nedavno preminuloj članici HZSN Radici Jurkin, dugogodišnjoj zaposlenici HOO-a koja je bila inicijatorica i pokretačica ove knjižnice te voditeljica Odjela za informiranje i izdavaštvo HOO-a.