Ovog vikenda, 28. i 29. rujna, Koprivnica će postati središte dječjeg folklornog stvaralaštva kada će se održati 16. Međunarodni susreti dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“. Festival organizira Folklorni ansambl „Koprivnica“, uz podršku Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Saveza Alpe-Jadran, Komunalca Koprivnica i Dergez pekara.

Na ovogodišnjem susretu sudjelovat će šest folklornih grupa iz Hrvatske, Austrije i Slovenije, koje će donijeti šaroliki mozaik različitih kulturnih tradicija. Uz domaćine, Folklorni ansambl „Koprivnica“, nastupit će i dječja folklorna skupina Fürnitz iz Austrije, ŠKUD „Verine zvezdice“ iz Slovenije, KUD „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca, KUD „Seljačka sloga“ iz Donje Dubrave te KUD Sesvete.

Glavni dio programa počinje u subotu 28. rujna, svečanim mimohodom sudionika ulicama Koprivnice u 18 sati. Mimohod će biti veseo uvod u koncert koji će se održati u Domu mladih Koprivnica s početkom u 18,30 sati.

Prije početka koncerta, posjetitelji će imati priliku uživati u slatkim okusima zavičaja, gdje će svaka grupa u predvorju dvorane predstaviti tradicionalna jela i slastice svojeg kraja. U nedjelju 29. rujna, održat će se plesna radionica za sudionike festivala.

Međunarodni susreti dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“ pružaju jedinstvenu priliku djeci i mladima da kroz pjesmu, ples i glazbu predstave svoju tradicijsku kulturu. Festival potiče najmlađe da od malih nogu njeguju tradiciju svog zavičaja te da upoznaju, cijene i poštuju raznolikost kultura drugih naroda.

Ne propustite priliku da podržite mlade čuvare tradicije i uživate u bogatstvu raznolikih folklornih izvedbi. Očekuje vas mnogo pjesme, plesa, okusa i radosti!

Ulaz uz donaciju od 4 eura.

Vizual 16. Msdfg U Bakinom Krilu 04b Kud Seljačka Sloga Donja Dubrava 01a Skupina Furnitz Austrija 02 Kud Šokadija, Stari Mikanovci (2) 05a Kud Sesvete 03 Škud Verine Zvedzice Slovenija 06 Fa Koprivnica