Princeza Kate sudjelovala je u utorak u Windsoru na sastanku o djetinjstvu, vrativši se službenim dužnosnima nekoliko dana nakon završetka kemoterapije.

Supruga princa Williama, nasljednika britanskog prijestolja, ponovno je u službenom izviješću obveza kraljevske obitelji, prvi put od 9. rujna kada je u video poruci objavila da je završila s kemoterapijom.

“Princeza od Walesa… održala je ovo poslijepodne sastanak o djetinjstvu u dvorcu Windsoru”, navodi se u izviješću objavljenom u utorak navečer.

Riječ je, po pisanju britanskih medija, prvoj službenoj aktivnosti ove godine 42-godišnje princeze, čiji će program rada biti još neko vrijeme ublažen.

Princeza Kate iznenada se povukla iz javnosti nakon Božića 2023. Hospitalizirana je u siječnju zbog operacije abdomena, a u ožujku je objavila da boluje od raka, ali nije rekla koje vrste.

U javnosti se prvi put ponovno pojavila 15. lipnja na rođendanskoj paradi kralja Karla. Pozdravila je mnoštvo s balkona Buckinghamske palače s kraljevskom obitelji.

Potom je početkom srpnja bila na finalu Wimbeldona gdje je pobjedniku, Španjolcu Carlosu Alcarazu, uručila trofej.

Objavivši 9. rujna da je završila s kemoterapijom, Kate je rekla da se želi “brzo vratiti na posao i nastaviti s javnim aktivnostima u mjesecima koji dolaze kada bude mogla”.