Hrvatska U-21 reprezentacija sutra u Karlovcu igra utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Portugala, a izbornik Ivica Olić i reprezentativac Lukas Kačavenda se, iako svjesni da će to biti teška utakmica, nadaju dobroj igri i pobjedi.

“To je najteža utakmica koju igramo, ali ako pobijedimo možemo na Europsko prvenstvo tako da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo”, rekao je Kačavenda.

“Možemo očekivati jednu kvalitetnu utakmicu, čekat ćemo svoje šanse i nadam se da ćemo ih dočekati i da ćemo na kraju pobijediti. Mi ćemo čekati svoje kontre, čekat ćemo svoje šanse i pokušati zadržati loptu i zadržati posjed. S   tri boda mi smo prvi na tablici. Imamo još dvije utakmice koje se daju pobijediti i ići ćemo na pobjedu”, dodao je.

Izbornik Olić je zadovoljan što je njegova momčad nakon utakmice protiv Farskih otoka  (2-1) imala četiri dana odmora što su iskoristili za pripremu utakmice.

“Imali smo dva dana duže od A reprezentacije za pripremu ove utakmice. To nam puno znači da se možemo bolje upoznati i da igrači usvoje zahtjeve koje mi želimo da oni prenesu na teren. Sutra  ćemo biti bolji na terenu, a igramo s protivnikom koji je opasan, dobar, kvalitetan, koji je godinama u vrhu svih uzrasta. Ja  vjerujem da će sutra biti dobra igra i jučerašnji trening daje mi nadu i uvjerenje da su igrači polako počeli shvaćati te zahtjeve”, kazao je Olić pojasnivši o kakvim se zahtjevima radi.

“S obzirom da smo analizirali prvu utakmicu i vidjeli što znači kada igraš protiv jedne discilinirane ekipe, što znači organizirani blok, oni beskrajno trče i nitko ne iskače iz tog bloka, vidjeli smo što znači agresivnost. Falili su nam ta disciplina i požrtvovnost, ali sad smo imali dva dana da se uigramo i čeka nas druga utakmica: Portugal se želi nadigravati, to će biti jedna sasvim druga utakmica, ali nadam se da ćemo dobro odigrati”, dodao je.

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija svladala je u četvrtak u Zagrebu u kvalifikacijama za EURO Farske otoke s 2-1, a sutra s početkom od 19 sati u Karlovcu igra protiv Portugala. Hrvatska je trenutačno druga u skupini G sa 16 bodova, dva manje od vodećeg Portugala. Treća je Grčka sa 14 bodova.