Rukometaši Zagreba u četvrtak 12. rujna igraju prvu utakmicu Machineseeker EHF Lige prvaka i to u gostima protiv poljskog viceprvaka Kielcea.

Trener Andrija Nikolić želi da njegova momčad pokaže da prošlogodišnji rezultati nisu slučajni.

“Novu europsku sezonu otvaramo s poljskim Kielceom i moram priznati da se veselimo tome da i ovu sezonu igramo u najelitnijem rangu klupskog rukometa. Kielce je veliki klub, bogate tradicije i sjajnog igračkog kadra i imaju sav naš respekt. Ipak, svjesni smo mi i svojih kvaliteta. Sjajno smo odradili pripreme, iskoristili tih šest tjedana na najbolji mogući način da se dovedemo u željenu formu za domaća i europska natjecanja. Jako smo fokusirani, motivirani i što je najvažnije zdravi, te s nestrpljenjem čekamo početak. U odnosu na prošlu sezonu ekipa Kielcea je u najvećoj mjeri ostala u sličnom sastavu. Najveća razlika je promjena na poziciji kružnog napadača, dolazak iskusnog Jorgea Maquede na desnog vanjskog i dakako odlazak ponajboljeg svjetskog golmana Andreasa Wolffa. Kod nas, pak, na prošlogodišnju okosnicu ekipe smo dobili četiri pojačanja. Riječ je o mladim igračima s velikim potencijalom i siguran sam da ćemo dati sve od sebe da se i ove godine pokažemo u najboljem mogućem izdanju i da dokažemo svima da prošlogodišnji sjajan uspjeh nije bio slučajan,”, rekao je trener RK Zagreba Andrija Nikolić.

Igrač Luka Lovre Klarica je, kazavši kako poštuje protivnika, istaknuo da on i njegovi suigrači vide svoju šansu u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.

“Napokon kreće Liga prvaka za koju smo naporno trenirali cijelo ljeto i spremali se ne bismo li bili opet konkurentni najboljim europskim klubovima. Odradili smo jako kvalitetne pripreme, odigrali nekoliko jako dobrih utakmica s protivnicima po mjeri i vjerujem da smo spremni za ono što sada slijedi. Mislim da imamo dobru mladu ekipu. Doveli smo par pojačanja koja su se za sada pokazala kao kvalitetna i dečki su se brzo adaptirali i uklopili u ekipu. Kielce je vrhunska ekipa s jednim od najboljih trenera na svijetu, tu nema nikakve dileme. Međutim, mi smo i lani pokazali da se s njima može igrati. U oba naša lanjska susreta bio je egal. Vjerujem da ćemo i u četvrtak gledati sličan scenarij. Analizirali smo neke njihove utakmice, gledali videa i mislim da imamo šanse. Respekt prema protivniku, ali mi vidimo i svoju šansu. Oni nisu dobro otvorili sezonu budući da su izgubili Superkup protiv Wisle i sada će sigurno biti još dodatno motivirani da nas pobjede i da povrate pozitivnu energiju u svoju ekipu. Ipak, kao i prošle sezone mislim da se imamo čemu nadati. Mi idemo tamo dati sve od sebe i nadamo se da možemo iznenaditi i vratiti se s bodovima u Zagreb”, rekao je Klarica.

Dvoboj Industria Kielcea i RK Zagreba na rasporedu je u četvrtak, 12. rujna s početkom u 20.45 sati.