Ministar obrane Ivan Anušić prigodom posjeta našičkoj oklopno mehaniziranoj bojni “Sokolovi”, rekao je u ponedjeljak da od početka mandata sa svojim timom obilazi vojarne u cijeloj Hrvatskoj, uočavaju i rješavaju probleme materijalnih prava pripadnika i infrastrukture Oružanih snaga.

Anušić je posjetio vojarnu “132. brigade Hrvatske vojske” u Našicama i sastao se s pripadnicima Hrvatske kopnene vojske.

Ustvrdio je da su od studenoga prošle godine do danas učinjeni ogromni napori i napredak u materijalnim pravima pripadnika Oružanih snaga i njihovom opremanju, kako oružjem tako i infrastrukturom, koju koriste. Podsjetio je na 40 postotno povećanje, tada najnižih plaća vojnicima, nabavku višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafalea, helikoptera Black Hawk, oklopnjaka Patria i Bradley, samovoznih lansera raketa HIMARS te svega ostaloga što hrvatska Vlada čini kako bi osnažila Oružane snage.

“Mi taj posao nastavljamo i činit ćemo to do trenutka kada Oružane snage budu na zadovoljavajućoj razini temeljem svih okolnosti i ugroza koje imaju, ne samo Hrvatska nego i Europa i cijeli svijet “, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane.

Upitan za oklopnjake Bradley, podsjetio je kako su u Hrvatsku počeli stizati još prošle godine i da se trenutno nalaze na rekonstrukciji, reparaciji, obnovi, remontu u tvrtki Đuro Đaković te najavio da će vrlo brzo biti predani na uporabu postrojbi koju je danas posjetio. Nastavljamo i dalje raditi te projekte, govorimo o većem broju, dugoročnom poslu i odnosu koji imamo sa našim američkim saveznicima kad govorimo o Bradleyima, kazao je Anušić.

Također je rekao kako se će se u potpunosti obnoviti i cjelovito rekonstruirati zgrade u kojima su bili smješteni pripadnici 7. gardijske brigade Pume.