Koprivničko-križevački župan, Darko Koren uputio je prigodnu poruku učenicama i učenicima te nastavnicama i nastavnicima kao i roditeljima u povodu početka nastave.

Istu u cijelosti prenosimo.

Drage učenice i učenici, cijenjeni nastavnici i roditelji,

nova školska godina u koju danas krećete donijet će vam brojne izazove, ali vjerujem da ćete predanim radom i stečenim znanjem postići izvrsne rezultate te tako izgraditi temelje za ostvarivanje svojih budućih ciljeva.

Županija kao osnivač školskih ustanova, osigurala je sve potrebne uvjete kako bi učenici i nastavnici mogli s zadovoljstvom započeti novu školsku godinu. Posebno me raduje povećanje upisanih prvašića u prve razrede. Čak njih 975 ove godine po prvi puta sjeda u školske klupe te im želim iskazati srdačnu dobrodošlicu u ovo novo životno razdoblje. Ove godine smo za njih osigurali tisuću svjetlosnih trokutića kako bi se mogli što sigurnije kretati u prometu. Ovim putem apeliram na sve sudionike u prometu da budu oprezni u blizini škola kako bi zaštitili naše najmlađe.

Jedan od glavnih prioriteta Županijske uprave je ulaganje u obrazovni sustav koji ćemo projektima koji su pred nama učiniti još boljim i kvalitetnijim. Nakon velikih investicijskih ciklusa u kojima smo u prethodnim godinama izgradili pet školskih sportskih dvorana u općinama, uspostavili Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije nadogradnjom i opremanjem Obrtničke škole u Koprivnici te Strukovne škole Đurđevac, rekonstruirali i obnovili sportska igrališta u Križevcima, Đelekovcu, Kalinovcu, Goli, Drnju i Koprivnici, postavili fotonaponske elektrane kako bi naše škole postale energetski neovisnije, okrećemo se prema novom investicijskom ciklusu kroz nove infrastrukturne projekte nadogradnje i rekonstrukcije školskih objekata te izgradnje novog Učeničkog doma u Koprivnici.

Uz sva ova materijalna ulaganja u infrastrukturu nastavljamo s realizacijom brojnih ranije započetih projekata poput osiguranja prijevoza za učenike, škole plivanja za neplivače županijskih osnovnih škola te poticanjem zdravih prehrambenih navika naših školaraca. Naravno, poticat ćemo izvrsnost učenika financiranjem centara izvrsnosti u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a najbolje ćemo za njihove rezultate tradicionalno nagraditi na kraju školske godine.

Zahvaljujem ravnateljima i obrazovnim djelatnicima koji, prenošenjem znanja, oblikuju budućnost našeg društva. Želim im mnogo strpljenja, razumijevanja i motivacije kako bi nastavili poboljšavati kvalitetu obrazovanja.

Neka vam školski dani budu ispunjeni trudom, radošću i prijateljstvima koja će trajati cijeli život. Želim vam puno uspjeha, novih znanja, kreativnih ideja i nezaboravnih iskustava u svoje ime i u ime mojih suradnika!