Grad Koprivnica i gradsko komunalno poduzeće Komunalac ugostili su dječje gradsko vijeće Grada Opatije, a domaćin ovog susreta bilo je dječje gradsko vijeće Grada Koprivnice i volonteri Društva naša djeca Koprivnica.

Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik, Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, dok je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić predstavila protokol današnjeg susreta.

Članica uprave Komunalca, Dubravka Horvat sa svojim suradnicima održala je zanimljivu edukaciju o pravilnom odvajanju otpada uz već poznate maskote Mirka Rciklirka i Mirku Kompostirku.

Kroz edukativnu radionicu školarci su potvrdili da mnogo toga znaju o odvajanju otpada i zašto je ono važno za zaštitu okoliša i čistu prirodu, a svaki učenik dobio je dvije edukativne brošure o odvajanju otpada i kompostiranju koje će im poslužiti kao podsjetnik kako pravilno odvajati otpad.

Svima najdraži dio edukacije bilo je druženje s maskotama Komunalca koje djeci na njima razumljiv i zabavan način šalju poruke o zaštiti okoliša, smanjenju otpada na odlagalištu, pravilnom odvajanju i recikliranju te šalju poruku za ljepšu i čišću budućnost za društvo u cjelini.

Nakon edukativne radionice, gosti su posjetili najveću šumu hrane u Hrvatskoj koja je posađena u povodu Dana planeta Zemlje u suradnji sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode WWF, Gradom Koprivnica, Sveučilištem Sjever te uz financijsku podršku partnera i prijatelja ovog događaja, grupacije Sanpaolo.

Šetnjom kroz najveću šumu hrane, djeca su imala priliku upoznati poseban ekosustav dizajniran na način da oponaša strukturu i funkcije prirodne šume u kojoj raste voće, povrće i drugo korisno bilje uzgojeno na permakulturan način.

Nakon obilaska šuma hrane na Gradskim bazenima Cerine dočekao ih je ručak te osvježenje uz hladno prešane sokove od mrkve, cikle, špinata i blitve kojeg je pripremio Smutek domaći kutek.

Na kraju susreta održane je radionica u organizaciji Društva naša djeca Koprivnica na kojoj su djeca izrađivala igračke za pse i mačke, a nakon radionice uživali su u starim zaboravljenim igrama na sunčalištu gradskih bazena Cerine.

Img 1694 Scaled Img 1707 Scaled Img 1715 Scaled Img 1716 Scaled Img 1703 Scaled Img 1704 Scaled Img 1714 Scaled Img 1733 Scaled Img 1740 Scaled Img 1743 Scaled Img 1748 Scaled Img 1753 Scaled Img 1756 Scaled Img 1763 Scaled Img 1765 Scaled