U Koprivnici su u četvrtak svečano otvoreni radova na koprivničkom vrtiću vrijednom 6,3 milijuna eura, a gradonačelnik Jakšić rekao je kako će se objekt prostirati na 2500 četvornih metara te da će se u njegovu betonsku konstrukciju bit će ugrađeni najbolji materijali.
Budući vrtić bit će  najveći u povijesti Koprivnice, a ujedno i na području Koprivničko-križevačke županije istaknuo je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Od ukupno 6,3 milijuna eura za njegovu gradnju, 2,7 milijuna eura osigurano je iz europskog fonda, a ostatak novca je u proračunu Grada, dodao je.

U budući vrtić koji bi trebao biti useljiv u ljeto 2025. godine, upisat će se 14 grupa, odnosno 280 polaznica i polaznika. U sklopu njega bit će i multifunkcionalna dvorana, a u njegovu dvorištu dječje igralište.

Ovo je drugi vrtić koji se gradi na području Koprivnice, naime u tijeku je gradnja jednog manjeg obima u prigradskom naselju Herešin.

Gradonačelnik Jakić novinarima je izjavio da će gradnjom dva nova vrtička objekta u potpunosti nestati liste čekanja. One i danas nisu velike, odnosno najviše nedostaju kapaciteti za smještaj djece jasličke dobi, napomenuo je.

S novim vrtićima bit će potrebno zaposliti 40 do 50 osoba, među kojima nisu samo odgajateljice.

Na upi novinara hoće li uspjeti zaposliti toliki broj odgajateljica i odgajatelje te ostalog osoblja, Jakšić je rekao kako postoji inicijativa prema kojoj će posao odgajatelja moći, nakon prekvalifikacije, obavljati i učiteljice i učitelji razredne nastave.

„Takvu inicijativu s državne razine valja ozbiljno razmotriti jer se radi o educiranim osobama koje vole raditi s djecom“, dodao je.

Istaknuo je da su primanja odgajateljica i odgajatelja u Koprivnici zadnjih pet godina dizala šest puta. U Tom je razdoblju njihova plaća narasla 50 posto. Sada je još ostalo usklađivanje plaća s odlukom Vlade, a to će se učiniti do kraja godine.

Izvođač radova na gradnji vrtića je tvrtka Radnik iz Križevaca.

Otvorenje Radova Dv Bajer Otvorenje Radova Dv Bajer 03 Otvorenje Radova Dv Bajer 04 Otvorenje Radova Dv Bajer 06 Otvorenje Radova Dv Bajer 07 Otvorenje Radova Dv Bajer 08 Otvorenje Radova Dv Bajer 09 Otvorenje Radova Dv Bajer 10 Otvorenje Radova Dv Bajer 11 Otvorenje Radova Dv Bajer 13 Otvorenje Radova Dv Bajer 14 Otvorenje Radova Dv Bajer 15 Otvorenje Radova Dv Bajer 18 Otvorenje Radova Dv Bajer 20 Otvorenje Radova Dv Bajer 22 Otvorenje Radova Dv Bajer 25