Na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi po 18. put predstavljen je projekt „Veselo u školu“ kojim Grad Koprivnica i mnogobrojni partneri, na ovaj način, predstavljaju aktualnosti vezane uz početak nove školske godine.

I ove godine osigurane su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač, pamučne majice i personalizirane pernice za sve prvašiće.

Vrijednost ovogodišnjeg projekta „Veselo u školu“ iznosi ukupno 197.000,00 eura. Za bilježnice i radne bilježnice izdvojeno je 29.900,00 eura, od čega su partneri/sponzori osigurali 25.300,00 eura ili 85% potrebnog iznosa. Za potrebe 2335 učenika nabavljeno je 2498 kompleta, odnosno 34933 bilježnice u 43 verzije.

Zahvalu partnerima/sponzorima koji su i ove godine prepoznali tradicionalni projekt „Veselo u školu“ uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Veselo U Skolu 2024. 10

„Veliko nam je veselje što imamo takve gospodarske subjekte na području našeg grada, a još veće veselje je da svi ti ljudi sa svojim tvrtkama pokazuju veliki vid društvene odgovornosti. Sav društveni razvoj koji Koprivnica ima duguje upravo našem gospodarstvu, radnim ljudima i svima koji stvaraju taj jedan okvir koji omogućuje daljnju društvenu nadogradnju i sve iskorake koje imamo, a danas pričamo o onima koji se tiču naših školaraca”, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, njegovu zamjenicu Kseniju Ostriž, pročelnike Anu Mlinarić i Darija Jembreka, konferenciji za medije prisustvovali su svi partneri projekta te ravnatelji koprivničkih osnovnih škola.

Podravska banka od samih početaka sudjeluju u projektu „Veselo u školu“ , a da je iznimno sretan zbog toga što sudjeluju u ovom projektu, kao i ostali partneri, rekao je predsjednik Uprave Podravske banke Daniel Unger.

Veselo U Skolu 2024. 05

„Riječ je o otprilike 18 godina i to nam je jedan od najdražih projekata, odnosno donacija s obzirom na to da se radi o djeci, a pomažemo i roditeljima, odnosno kućnim budžetima naših sugrađana, a svi znamo da su zadnjih godinu dvije prisutni veliki inflatorni pritisci. Uvijek smo na raspolaganju za sve pametne projekte, a naš Grad ih zasigurno ima. Zahvaljujem Gradskoj upravi na pozitivnoj atmosferi i sinergiji poduzetnika i Grada“, kazao je Unger.

Veselo U Skolu 2024. 06

Partneri ovogodišnjeg projekta „Veselo u školu“ su Podravka, Belupo, Globalna hrana, Hartmann, Koming, Komunalac, Koprivničke vode, OTP banka, Podravska banka, Radnik Križevci, Pro-Ping i Enter Koprivnica.

Veselo U Skolu 2024. 02 Veselo U Skolu 2024. 03 Veselo U Skolu 2024. 07 Veselo U Skolu 2024. 08