Hrvatska U-21 reprezentacija igra u četvrtak protiv Farskih Otoka u nastavku kvalifikacija za Euro, a pet dana kasnije gostovat će u Portugalu, koji je vodeća momčad skupine s 18 bodova, a vodit će je novi izbornik Ivica Olić.

“Nakon osam godina zadovoljstva i velikog uspjeha u hrvatskom nogometu zahvalio bih izborniku Zlatku Daliću na prilici koju mi je dao, na početku trenerske i pri završetku igračke karijere. Nisam imao prilike doživjeti kao igrač najljepši dio ove naše priče, zahvalan sam što sam dobio priliku raditi u stožeru Zlatka Dalića. Imao je veliko strpljenje na početku, bio sam itekako ‘zelen’ i tek sad to vidim. Radujem se i ovoj našoj suradnji koja će se i dalje nastaviti’, kazao je Ivica Olić.

“Kod mene je do posljednjeg Eura ta tema sazrijevala, ranije sam možda bio kandidat kroz medije. Imao sam podršku izbornika i predsjednika, radujem se da sam ostao u sustavu. Što više igrača bude jednog dana iz U-21 zaigralo za A reprezentaciju, to ćemo mi biti sretniji. Radovat ću se svakom igraču koji dođe u A reprezentaciju. Znam koliko smo mi bili sretni kad bismo dobili takvog igrača, ali naravno da je rezultat bitan. Pobjednički mentalitet mora biti i prije U-21”, dodao je, osvrnuvši se na utakmice protiv Farskih otoka i protiv Portugala.

“Nakon radnog ljeta imao sam priliku bolje upoznati našu skupinu, dosta se toga pogledalo. Hrvatska U-21 jako dobro stoji, pred sobom imamo jednu lakšu utakmicu koju treba ozbiljno shvatiti jer Farske Otoke drži rezultat do prvog gola, na glavu se bacaju i daju sve od sebe. Danas bih najviše pozornosti obratio njima jer je ona sljedeća. A Portugal u svim kategorijama i A reprezentaciji ima odlične rezultate i igrače”, dodao je istaknuvši kako je zadovoljan reprezentacijom.

“Ova generacija ima kvalitetu više u ofenzivnom dijelu. Tu je stvar luksuza tko će igrati za mene kao izbornika. Deficitarne su nam pozicije u obrani, i u U-21 i u mlađima. Ali zadovoljan sam onim što imam, nadam se da ćemo napraviti dobre stvari i upoznati se u ovo kratko vrijeme.”

U skupini G prvi je Portugal s 18 bodova, druga je Grčka s 14, a Hrvatska je treća sa 13 bodova i ima utakmicu manje od Portugala te dvije manje od Grčke.