Sedmu godinu zaredom vrbovečki osnovnoškolci dobit će besplatne udžbenike, radne bilježnice i pomagala za školu. Udžbenike je i ove godine kupila država dok je radne bilježnice i pomagala (atlasi, likovne mape, pribor za tehnički i pokusi iz biologije, kemije i fizike) u cijelosti platio Grad Vrbovec.

Treću godinu zaredom Grad Vrbovec će isplatiti i potporu učenicima srednjih škola za pomoć u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i bilježnica.

Radi se o jednokratnim potporama od 70 eura. Prijave se mogu izvršiti on line putem gradske Internet stranice ili se mogu podnijeti u gradskoj upravi.

Pravo na potporu imaju svi vrbovečki srednjoškolci bez obzira koju školu pohađaju, osim onih koji slično pravo već ostvaruju, znači osim učenika koji pohađaju srednju školu na području drugih gradova i koji tamo već dobivaju besplatne udžbenike.

‘Za kupnju radnih bilježnica i pomagala za osnovnoškolce izdvojit ćemo gotovo 90.000 eura, dok smo za potpore za srednjoškolce predvidjeli dodatnih 20.000 eura. Radi se o značajnoj pomoći za roditelje koji početkom nove školske godine imaju velike troškove za opremanje školaraca. Svim učenicima želim sretnu i uspješnu novu školsku godinu, a roditeljima čim manje stresa’, izjavio je gradonačelnik Denis Kralj.