Gotovo se ništa promijenilo nije – tako bi se moglo zaključiti na temelju podataka o broju javljanja saborskih zastupnika na dvije sjednice u novom, 11. sazivu Hrvatskog sabora koji je konstituiran 16. svibnja budući da zastupnici koji su prednjačili u starom sazivu prednjače i u novom.

Zastupnici koji su po broju javljanja prednjačili u prošlom sazivu, prednjače i u novom, a u ‘top 10’ po broju javljanja uspjela se ‘progurati’ samo jedna nova zastupnica, SDP-ova Ivana Marković, svi ostali, ‘stari’ su zastupnici.

Prvo mjesto na ljestvici javljanja uvjerljivo drži nezavisna Marija Selak Raspudić koja se u 25 radnih plenarnih dana za riječ javila 112 puta.

Slijede ju Mostov Miro Bulj sa 87 javljanja, Dalija Orešković (DOSIP) sa 83, Marijana Puljak (Centar) sa 61, Anka Mrak Taritaš (Glas) i Josip Borić (HDZ) sa po 60 javljanja, Nikola Grmoja (Most) sa 59, već spomenuta Marković sa 54, te Danica Baričević (HDZ) sa 49 i Mostov Marin Miletić sa 48 javljanja.

Saborska statistika pokazuje da se u 25 radnih dana 11 zastupnika ni jednom nije javilo za riječ, oni su: Marin Živković (Možemo), HDZ-ovi Jasna Vojnić, Dario Pušić, Anđelka Salopek i Dalibor Milan, IDS-ov Loris Peršurić, Ivica Mesić (DP), Mario Milinković (SDP), Dražan Dizdar (PiP), Dario Hrebak (HSLS) i Krešo Beljak (HSS).

Svih 151 zastupnik ukupno se za riječ javilo 2.209 puta, svaki treći put kako bi repliciralo, dakle 756 puta, što je na tragu praksi iz proteklih saborskih saziva.