Hrvatski nogometni prvoligaš Hajduk službeno je obznanio kako će do kraja aktualne sezone na Poljudu, na posudbi, igrati nekadašnji igrač splitske momčadi, hrvatski U21 reprezentativac Stipe Biuk.

U Hajduk 21-godišnji Biuk dolazi na posudbu iz španjolskog prvoligaša Valladolida. U Hajduku je Biuk prošao nogometnu školu i počeo profesionalnu karijeru te je bijeli dres nosio do 2023. godine. Tada je prešao u MLS ligu, u Los Angeles, a potom je prvo došao u Valladolid na posudbu, da bi kasnije taj klub otkupio njegov ugovor.

Za prvu momčad Hajduka Biuk je ukupno skupio 67 nastupa u službenim utakmicama. Postigao je šest pogodaka uz deset asistencija.

„U subotu sam pogledao utakmicu s Osijekom i odmah sam se prisjetio što me ovdje čeka. Dobra atmosfera i moji stari suigrači, stvarno mi je drago što sam došao doma. U SAD i Španjolskoj sam skupio dosta iskustva, sada se vraćam u Hajduk, dat ću sve od sebe i vjerujem da će nam to donijeti dobre stvari. Kući je uvijek najljepše“, rekao je Biuk po povratku u Split, a prenosi službena internetska stranica Hajduka, koji se trenutačno nalazi na drugom mjestu ljestvice HNL-a.