Novoizabrani zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić u nedjelju je rekao da “nema nikakvog masovnog iščlanjenja iz DP-a”, nakon jučerašnjih unutarstranačkih izbora na kojima je za predsjednika stranke ponovno izabran Ivan Penava.

“Danas je 1. rujna i danas više nema struja u Domovinskom pokretu. Jučer su bili unutarstranački izbori, izgubili su 64 naprema 39. Onaj tko je htio izaći, izašao je jučer, vidjeli smo, gospodin Peternel i gospodin Mario Radić najavljivali su da će izaći. I vidjeli smo performanse koji su već bili pripremljeni gdje su sjekli škarama iskaznice – to je već bilo snimljeno i to je već bilo pripremljeno”, izjavio je Mlinarić za HRT.

Reagirao je time na današnji istup dojučerašnjeg zamjenika predsjednika DP-a Marija Radića koji je u Osijeku potvrdio da se ispisao iz stranke i najavio osnivanje novog političkog okvira za djelovanje na političkoj sceni te kazao da mu je u ovome trenutku “teško i prebrojati tko je sve izašao iz DP-a”, kao i da “izlaze i cijele stranačke organizacije”.

Stipo Mlinarić podsjetio je pak da su cijelo vrijeme u unutarstranačkoj kampanji govorili da druga struja želi ostaviti spaljenu zemlju.

“Nikakvog masovnog iščlanjenja iz Domovinskog pokreta nema. To znam sigurno”, naglasio je.

Podsjetio je i da su iz Domovinskog pokreta odlazili i Miroslav Škoro, Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan.

“Osnivali su svoje stranke i gdje su danas na političkoj sceni? Nema ih nigdje. Tako će proći i Mario Radić i Igor Peternel ako idu u avanturu stvaranja nove stranke”, poručio je Mlinarić.