Prvo gradsko proštenje na Trgu A. Nemčića u Križevcima povodom svetkovine sv. Marka Križevčanina

Uz procesiju i svetu misu na Strossmayerovom trgu u organizaciji župe sv. Ana, Destinacijska agencija Križevci uz suorganizatore i partnere organizira na Trgu Antuna Nemčića dodatne sadržaje kako bi se građani, hodočasnici i svi posjetitelji osjećali dobro došlo na ovaj dan slavlja posvećenog trećem hrvatskom svecu, sv. Marku Križevčaninu.

“Očekuje vas folklorni program, tamburaši, podjela paprikaša, gverca i medenjaka, radionice, predavanje o sv. Marku, vožnja kočijom, sajam s prigodnim proizvodima…

Navratite, odmorite u hladovini, opustite se uz tamburaše, pogledajte program koji se nudi i podržite sve drage ljude i goste koji u njemu sudjeluju”, poručuju organizatori.

Središnji dio programa bit će svetkovina sv. Marka Križevčanina u subotu, 07. rujna. U 10.30 sati kreće procesija od konkatedralne crkve sv. Križa kroz Baltićevu ulicu pa do Trga J.J. Strossmayera gdje u 11 sati počinje misno slavlje koje će ove godine predvoditi nadbiskup zagrebački i predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša.

Svetkovina Sv. Marku