Na A3 Bregana-Lipovac između čvorova Kosnica i Zagreb zapad u smjeru Lipovca kreće se kolona hodočasnika, privremeno je prekinut promet, kolona vozila duga je oko tri kilometra, izvijestili su iz Hrvatskog-auto kluba u subotu.

Hodočasnici se kreću do 10 sati autocestom A3 i A4, a zbog sigurnog prolaska hodočasnika, u zoni čvora Ivanja Reka i čvora Popovec te kroz zonu radova i privremenu regulaciju prometa, osiguravati prometna policija. U zoni privremene regulacije prometa na čvoru Popovec (A4), povremeno će se zaustaviti promet u oba smjera, na najviše 15 minuta.

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećanje je gustoće prometa između čvora Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru Dubrovnika, a na A4 Goričan-Zagreb do 30. rujna zbog radova zatvoren je ulazni krak čvora Popovec u smjeru Zagreba. Obilazak: Varaždinskom, Bjelovarskom i Sesvetskom cestom na čvor Sesvete (Kraljevečki Novaki).

Na A7 Rupa-Rijeka-Križišće prometna nesreća je na 81. km između čvora Čavle i čvora Orehovica na kolniku u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 kilometra na sat.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1).

Radovi su na sanaciji kolnika na lokaciji bivšeg graničnog prijelaza Bregana, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

U pomorskom prometu nema poteškoća.