Treći Festival balona na vrući zrak otvoren je u petak na izletištu Marina Prelog, a uz Festival, održava se i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u letenju balonima na vrući zrak koje je počeo u četvrtak.

Organizator Festivala, koji se odvija uz podršku Grada Preloga i Međimurske županije te Hrvatskog zrakoplovnog saveza je Balon klub Zagreb, a Festival je okupio 30-ak timova iz 15 zemalja.

„Želim da iz Preloga ponesete lijepe uspomene i da sljedeće godine dođete u većem broju”, rekao je sudionicima Festivala gradonačelnik Preloga, Ljubomir Kolarek. Zahvalio je direktoru Balon kluba Zagreb, Igoru Mikloušiću, na ideji da festival dovede u Prelog.

„Prije dvije godine nismo ni sanjali da ćemo doživjeti ovoliki broj balona u Prelogu. Želim vam zdravlje, mir i dobro i uživajte, zabavite se, a tko pobijedi, dobiti će pehar”, poručio je Kolarek.

„Ovo je ono što cijeli život radim, što radimo svi zajedno. Nadam se da ćemo nakon ovoga ovdje organizirati i europska i svjetska prvenstva”, rekao je direktoru Balon kluba Zagreb, Igor Mikloušić.

Festival balona na vrući zrak u Prelogu traje do nedjelje, a organizirani su i Piknik na Dravi, radionice za djecu, veliki dječji park te koncerti na kojima će u petak od 21 sat nastupiti Minea, u subotu od 20 sati DJ Vedran Car, a u nedjelju također od 20 sati grupa Silente.

U subotu i nedjelju, od 20:30 održat će se spektakularni Night glow – noćna iluminacija balona.

Organizacija Festivala financirana je sredstvima Hrvatske turističke zajednice, iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te sredstvima Turističke zajednice Grada Preloga.