Predstava Astronauti je interaktivna plesno-kazališna predstava za cijelu obitelj s djecom u dobi od 4 do 9 godina. U predstavi jednako dobro mogu uživati i njihovi odrasli što je odlična prilika za zbližavanje i zajedničko uživanje u umjetnosti plesa i kazališta.

Beskonačnost te sve poznato i nepoznato o svemiru poslužilo je kao inspiracija za kreiranje ove predstave u kojoj djeca imaju priliku na interaktivan način biti sudionici predstave. Imaju slobodu istražiti, doživjeti i kreirati svoj autentični pokret motiviran događajima u predstavi, a koji su istovremeno podržani uživo oblikovanim “svemirskim” zvukom. Specifičnost ove predstave je ta što je publika od samog početka uronjena u predstavu na način da, zajedno s izvođačima, provodi astronautske vježbe kao pripremu za “putovanje u svemir” koja metaforički označava “životni put” kroz koji svi prolazimo, sa svim usponima i padovima. Aktivnim sudjelovanjem publike u predstavi želja je motivirati na kreaciju vlastitog pokreta, što posljedično djeluje na razvoj samosvijesti i samopouzdanja i omogućava prostor za “glasove novog svijeta”. Interaktivnost u predstavi želi djeci omogućiti da svojim aktivnim sudjelovanjem u izvedbi dožive vlastiti potencijal za promjenu društva kao predodžbu o mogućnosti promjene društvene stvarnosti izvan kazališta. Iskustvo i doživljaj koji djeca primaju sudjelovanjem na predstavi simultano je estetske i socijalne prirode. Istovremeno svojim sudjelovanjem djeca kreiraju estetiku predstave ali i ostvaruju kontakt s izvođačima i ostalom publikom.

Nagrade s Festivala ekološkog pozorišta u Bačkoj Palanci (2022.): Nagrada „Dobro drvo“ za najbolju predstavu po ocjeni publike i posebna nagrada stručnog žirija za senzibilnost u interaktivnosti.

Predstava će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica u dvorištu Dvorane Domoljub 6.rujna 2024. (petak) u 18 sati.

Svoje ulaznice po cijeni od 3,30 eura možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 od 7:00 do 15:00 sati. Moguće je ulaznice rezervirati i putem elektroničke pošte [email protected]. Cijena za studente, umirovljenike i kupovinu 6 i više ulaznica iznosi 2,50 eura.

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Astronauti Plakat 724x1024