Zagrebačka županija će u 2024. godini poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 80.000 eura. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 23. rujna 2024. godine.

Na natječaj se mogu javiti udruge upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i neprofitne organizacije upisane u Registar neprofitnih organizacija, koje su registrirane i djeluju te svoj projekt provode na području Zagrebačke županije ili, iznimno, ukoliko nisu registrirane na području Zagrebačke županije, svoj projekt provode za korisnike s područja Zagrebačke županije.

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 700 eura, a najveći iznos 5.300 eura, a u okviru ovog natječaja prijavitelj može prijaviti i ugovoriti jedan projekt.

Prioritet kod dobivanja sredstava imat će projekti koji promoviraju načelo održivog razvoja (smanjivanje količine nastalog otpada, odvojeno prikupljanje otpada, recikliranje, kompostiranje biorazgradivog otpada), projekti usmjereni na zaštitu zraka, tla i vode. Također, prednost će imati projekti koji su usmjereni na očuvanje zaštićenih područja i drugih zaštićenih prirodnih vrijednosti kroz revitalizacije te čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje ponovnog nastajanja divljih odlagališta te projekti iz područja razvoja obnovljivih izvora energije.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na brojevima telefona 01/6311-761 i 01/6311-762 ili e-mailom na [email protected].