José Carreras, jedan od najistaknutijih opernih pjevača svoje generacije, 23. rujna dolazi u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, gdje će, u pratnji Zagrebačke Filharmonije, izvesti neke od najpoznatijih arija i pjesama, najavio je Music Time.

Ta večer bit će jedinstvena prilika da hrvatska publika vjerojatno posljednji put uživa u izvedbama velikana operne scene.

Carreras ni u 77. godini nije stao s aktivnim pjevanjem jer je ono, kaže, njegova strast i važan dio života. U prosincu 2021. Carreras je za španjolske medije izjavio: “Vjerojatno ću pjevati još godinu ili najviše dvije. Volio bih se posljednji put vratiti na neka mjesta gdje sam već nastupao.” Sada, u trećoj godini nakon te izjave, među dvoranama koje želi ponovno vidjeti nalazi se i Lisinski.

Poznat po izvanrednoj vokalnoj tehnici, dubokom izražaju emocija i interpretaciji uloga u operama Verdija i Puccinija, Carreras je tijekom impresivne karijere ostvario preko 60 uloga na pozornici i u studijima. S više od 85 milijuna prodanih nosača zvuka jedan je od komercijalno najuspješnijih opernih pjevača svih vremena.

Dirigent David Giménez, koji je poznat po izvanrednom razumijevanju glasa, zajedno s Carrerasom već je ostvario brojne nezaboravne koncerte diljem svijeta. Uz Carrerasa, čaroliji večeri svojim izvanrednim glasom doprinijet će sopranistica Martina Zadro.