Istarska policija izvijestila je da je osumnjičila 39-godišnju državljanku Bosne i Hercegovine da je podmetnula požar ispod automobila i motocikla u vlasništvu načelnika rovinjske policijske postaje.

Time je, kako se navodio u priopćenju za javnost, počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija navodi da je 39-godišnjakinja u nedjelju oko 00.50 sati u ulici Sv. Brigite u Rovinju polila lako zapaljivom tekućinom automobil, pulske registracijske oznake, a potom zapalila tekućinu i izazvala požar.

Vatra se s automobila proširila na motocikl, pulske registracijske oznake, a potom i na obližnji automobil slovenske registracije. U požaru nije nitko ozlijeđen, ali su sva tri vozila u potpunosti izgorjela. Materijalna šteta, koja je nastala 55-godišnjaku i 74-godišnjem slovenskom državljaninu zasad nije utvrđena.

Osumnjičena će po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u ponedjeljak poslijepodne biti privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.