U nekadašnjem prekodravskom naselju Bukevje u nedjelju je služena tradicionalna sveta misa povodom obilježavanja sjećanja na živote mještana koji su zbog poplava morali napustiti ovaj prostor 1973. godine.

Pored mnoštva okupljenih bivših mještana, vjernika i domaćina načelnika Novog Virja Mirka Remetovića i Općine Gola Stjepana Milinkovića,  tradicionalnom događanju prisustvovali su predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Koncelebriranu svetu misu u kapelici blaženog Alojzija Stepinca predvodio je Branko Sajković, župnik u Goli i Ždali, a euharistijsko slavlje su uveličali crkveni zborovi iz Novog Virja i Ždale.

Bukevje je mjesto sjećanja na prošli život, koje je sredinom prošlog stoljeća brojilo 200 stanovnika, a koje su stanovnici napustili zbog čestih izlijevanja rijeke Drave.

S posebnim emocijama je služena sveta misa, a poslije su svi prisutni podijelili radost druženja na obiteljskim  ognjištima iz prošlosti, uz sjećanja na život kojega ovdje više nema.

Bukevje (1) Bukevje (1) Bukevje (2) Bukevje (3)