U 3. kolu Europskog prvenstva mladih u standardnom šahu u glavnom gradu Češke, na kojem u muškoj i ženskoj konkurenciji u dobnim skupinama od 8 do 18 godina sudjeluje 1231 mladi igrač i igračica iz 47 zemalja, hrvatski predstavnici imali su bogatu žetvu, Izborili su sedam pobjeda i četiri remija uz četiri poraza.

Pobjede su postigli Lukas Stanišić (do 8), Jakov Friščić (do 10), Erik Golubović (do 12), Ivor Colev (do 16) i Marin Grgantov (do 18), te Sonja Stanković (do 12) i Eva Mihaljević (do 18).

Erik Golubović je s lakoćom oborio sumnjivu žrtvu pješaka Nijemca Yibo Zhanga, a Lara Zagorac (do 14) nije uspjela pobijediti Čehinju Katerinu Kammovu. Čudnu stvar napravio je naš poletarac Marino Stefan (do 8), koji je Portugalcu Leonu Liu dao remi u lako dobivenoj završnici topa i četiri vezana pješaka protiv topa i lovca. Bio mu je to prvi remi nakon dvije uzastopne pobjede na startu.

Poslije 3. kola od naših su najbolji Marino Stefan i Erik Golubović sa po 2,5 boda, a po 2 boda imaju Lara Zagorac, Lukas Stanišić, Jakov Friščić, Ivor Colev i Marin Grgantov.