Nogometaši Radnika Križevci danas su otputovali u Poreč, gdje će sutra otvoriti novu sezonu protiv tamošnjeg Jadrana. Iza Radnikovaca je šest tjedana priprema te s dosta prinova kreću u borbu za vrh prventvene tablice.

U toj namjeri bit će im kud i kamo teže, nego minule sezone kada su bili novaci u ligi, a mnogima i nepoznanica. Međutim, pokazali su se kao ozbiljna momčad koja je do samo finiša prvenstva držala vodeću poziciju. Stoga je za očekivati da će svi konkurenti daleko ozbiljnije pristupiti susretima protiv Radnika, koji ne skriva ambiciju za napredovanje.

Tko će njihov novi pohod krenuti na porečkom stadionu Veli Jože od 17.30 sati. Međutim, samo tri dana kasnije na istom mjestu, ali sat vremena ranije, ovi suprnici odigrat će i susret pretkola Hrvatskog nogometnog kupa. Podsjetimo, Radnik je prošle godine ostvario povijesni uspjeh u ovom natjecanju, gdje je dogurao do osmine finala, a ondje su ispali na gostovanju od prvoligaša Gorice. Prije toga u pretkolu su izbacili Primorca iz Biograda na Moru (0:2), dok su u prvom kolu na gradskom stadionu u Križevcima pred gotovo 1000 gledatelja izbacili Carevićev Šibenik rezultatom 4:3.

2. Nl Parovi