Na večerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca donesena je odluka o kupnji zemljišta u Ulici Eugena De Piennesa na kojem će se graditi nova osnovna škola.

Grad kupuje oranicu s nekretninom površine 2812 kvadratnih metara, za što će se u proračunu osigurati 84.360,00 eura.

Gradonačelnik Denis Kralj pojasnio je zašto se kreće u izgradnju još jedne osnovne škole.

– Imamo gotova dva projekta nadogradnje naših osnovnih škola. Projekti su pripremljeni prije raspisivanja natječaja. Kad se natječaj raspiše, imamo dva mjeseca za prilagodbu projekta, a projektiranje vrtića i škola traje pola godine. U to nismo mogli uklopiti dvoranu kod OŠ Krunoslava Kutena. Ako osnovna i srednja škola prijeđu na jednosmjensku nastavu i svi učenici budu u isto vrijeme u školi, neće moći imati sate tjelesnog odgoja. Svi naši prijedlozi o gradnji dvorane su odbijeni, odnosno nisu se uklapali u postojeće propozicije.

Na sastanku u Ministarstvu nam je rečeno da je najbolje napraviti novu osnovnu školu u koju ćemo prebaciti dio učenika iz obje osnovne škole. Nova škola i dvorana će biti 100 posto financirane. U OŠ Krunoslava Kutena će ostati manji broj učenika i dobit ćemo manju dvoranu za učenike nižih razreda koja će stati unutar tih blokova. Jedini trošak za nas je trošak zemljišta. S obzirom da gradimo novu školu s 16 učionica i dobivamo novu dvoranu, trošak za zemljište je opravdan. Školu gradimo u Jugu jer je netko prije 15 godina predvidio da tamo budu vrtići i škola. U blizini će Crkva graditi svoju zgradu i zato su kupili zemljište od Radnika. Pregovaramo s 6 do 7 ljudi o kupnji zemljišta za školu i vjerujem da ćemo se dogovoriti. Očekujem da ćemo kroz mjesec dana obaviti kupnju kompletnog zemljišta – rekao je Kralj.

Na sjednici je donesena i odluka kojom se trgovačkom društvu Gradski objekti Vrbovec na upravljanje i korištenje daje sportska dvorana u Lonjici, koja je još u fazi izgradnje.

Fot 7835 Fot 7836 Fot 7839 Fot 7843 Fot 7848 Fot 7849 Fot 7852Fot 7810