Grmljavinsko nevrijeme s obilnim pljuskovima zahvatilo je u ponedjeljak navečer Sisačko-moslavačku županiju, u Glini su lokali u centru puni vode, a u Kutini su neke ulice nakratko bile pretvorene u potoke pa su na ispumpavanju intervenirali vatrogasci.

“Oko 18,30 obilne količine oborina potopile su u kratkom vremenu Glinu”, izvijestila je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić na platformi X.

Gradonačelnik Gline Ivan Janković izvijestio je da su lokali u centru grada puni vode, a zbog velike količine oborina u kratkom vremenu potopljena je Ulica S. i A. Radića, Korzo te nekoliko okolnih ulica.

“Izlaskom svih komunalnih službi na teren i intervencijom DVD Glina I DVD Viduševac podijeljene su vreće s pijeskom na kritičnim lokacijama. Nažalost, u neke lokale na Korzu ušla je voda. Ispumpavanjem na samom Korzu i Banovcu te smanjenjem padalina, voda se povlači, a s obzirom na daljnje padaline aktivnosti će trajati dok se situacija ne stabilizira”, objavio je Janković na svojoj facebook stranici.

Nešto poslije 22 sata jaka kiša padala je i u Kutini gdje su neke ulice pretvorene u potoke, a vatrogasci su pozvani na nekoliko intervencija ispumpavanja potopljenih podruma. No, situacija se brzo normalizirala, jer pljusak nije bio dugotrajan.

Dio Križevaca je od 22.00 do 23.15  bio bez struje, a intervenirali su i križevački vatrogasci. Naime, u Staroj Vesi je palo drvo na cestu.