U teškoj prometnoj nesreći koja se oko ponoći dogodila na otoku Viru stradala je peteročlana obitelj iz Velikog Ravna na koju je na ulici naletio automobil, a kako je u nedjelju izvijestila policija 29-godišnji vozač bio je pod utjecajem alkohola.

U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja majka dok su otac i troje djece ozlijeđeni.

Zadarska policija izvijestila je u nedjelju, nakon dovršetka očevida, da se nesreća se dogodila kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika, uslijed čega je desnim kotačem izašao izvan kolnika, udario u kamenje, a potom automobilom naletio na pješake.

Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni izvan kolnika, vozilo se prevrnulo.

Provedenim alkotestiranjem, kod 29-godišnjeg vozača, hrvatskoga državljanina, utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg, odmah je uhićen i smješten u prostorije policije, gdje je u toku kriminalističko istraživanje.

U trenutku nesreće, navodi se u priopćenju, pješaci su se kretali uz rub kolnika na kojemu ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta.

Dr. Jović: Teško ozlijeđen trogodišnjak, četverogodišnjak i njihov otac, beba nema teške ozljede

Teške tjelesne ozljede, prema riječima zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Nediljka Jovića, zadobili su trogodišnji dječak, četverogodišnja djevojčica i 28-godišnji muškarac.

“U bolnici je i 11-mjesečna beba, koja nema teže tjelesne ozljede i smještena je na Odjelu dječje kirurgije”, dodao je.

Najteže je stradao i životno je ugrožen trogodišnji dječak, koji je u Jedinici intenzivnog liječenja, kazao je za Hinu Jović.

Četverogodišnja djevojčica također je zadobila teške tjelesne ozljede ali, kaže liječnik, nije životno ugrožena i u Jedinici je intenzivnog liječenja. Muškarac (28), otac ozlijeđene djece, trenutačno je na operaciji zbog teških ozljeda. Kad je primljen u bolnicu, ozljede su sanirane, bio je izvan životne opasnosti, a prioritet su imala djeca, objasnio je dr. Jović.