U prometnoj nesreći na Viru u subotu navečer smrtno je stradala pješakinja, a četiri su osobe ozlijeđene, objavila je zadarska Policijska uprava. Do nesreće je došlo u 23,40 sati.

Četiri su osobe prevezene u bolnicu u Zadar.

Na mjestu nesreće je poduzet očevid, kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadra uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave zadarske.

Stradala je obitelj koja živi kod Križevaca, točnije u Velikom Ravnu a majka je stradala na licu mjesta u naletu automobila. U nesreći su, osim smrtno stradale žene, ozlijeđene još četiri osobe, suprug i trogodišnje dijete u životnoj opasnosti.

– Iza ponoći zaprimili smo četiri osobe iste obitelji. Otac ima 28 godina i zaprimljen je u teškom stanju s ozljedom zdjelice, pluća i potkoljenice i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja, te mu slijedi operacija. Najteže je ozlijeđen trogodišnji sin koji je životno ugrožen i ima teške ozljede mozga, unutrašnjih organa i operiran je. Njegova sestra u dobi od 4 godine ima teške ozljede pluća mozga, unutrašnjih organa i nije životno ugrožena. Beba od 11 mjeseci je također u bolnici i nema vidljive ozljede – rekao je  za vecernji.hr doktor Jović.

– Čuo sam da je bio alkoholiziran. Moram izraziti sućut obitelji. Nadam se da će se djeca i suprug oporaviti jer čujem da su životno ugroženi. Da, i ja sam čuo da im vozač u puntu naletio s leđa i to je strašna tragedija. Bila su dvojica u automobilu i ako je stvarno vozač bio alkoholiziran to oštro osuđujem i apeliram na sve da ne voze pijani. Ovo je tragedija – rekao je načelnik općine Vir.

Raven1

Mještani Velikog Ravna govore u šoku i suzama. “Riječ je o krasnoj obitelji, vrijednoj i radišnoj. Djeca su su igrala tu pored nas, uvijek bi pozdravili. Nemamo riječi, riječ je baš o obitelji koja živi s puno ljubavi. Ostali ukućani su otišli valjda u zadarsku bolnicu”. rekli su nam mještani u suzama dodavši kako je najmanji uskoro treba slaviti 1. rođendan.

“Svi ih znamo, super ljudi, jednostavni”, rekao nam je drugi mještanin dodavši kako još ne može vjerovati da susjede više nema. “Prije nekoliko dana su otišli na more”, zaključio je muškarac iz Velikog Ravna.