Ivan Dodig i Britanac Jamie Murray borit će se protiv Mate Pavića i Marcela Arevala za mjesto u finalu ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju, nakon što su u četvrtfinalnom dvoboju svladali Francuza Arthura Filsa i Čileanca Nicolasa Jarryja sa 2-6, 7-6 (5), 10-6.

Pavić i Arevalo su u prvom meču današnjeg programa svladali Finca Harrija Heliovaaru i Britanca Henryja Pattena sa 6-2, 6-4.

Dodig i Murray su “preživjeli” gubitak prvog seta i ozljedu 39-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, koju je zaradio u trećem gemu drugog seta, kad ga je Arthur Fils slučajno pogodio loptom u lice. Dodig je prvo neko vrijeme ostao u sjedećem položaju na terenu, držeći se za bolno mjesto, potom je nekoliko minuta sjedio na klupi, da bi mu liječnika pomoć bila pružena izvan terena.

No, kad se vratio na teren, hrvatski tenisač je bio sposoban nastaviti meč. Dodig i Murray su uspjeli doći do ‘breaka’ za 3-1, ali su odmah potom izgubili gem kad je hrvatski tenisač bio na servisu. Hrvatsko-britanski par je kod 5-4 propustio dvije prilike za ‘break’ koje su ujedno bile i set-lopte, ali su novu priliku iskoristili u ‘tie-breaku’ drugog seta.

Pobjednik je odlučen u produženom ‘tie-breaku’, u kojem su Dodig i Murray poveli 3-0, Fils i Jarry došli do 4-4, da bi hrvatsko-britanski par nanizao tri poena i tu prednost pretvorio u pobjedu.