Gradonačelnik Dario Hrebak najoštrije je osudio noćašnji incident u centru Bjelovara gdje su se sukobile dvije romske skupine, šest osoba je ozlijeđeno, a 12 ih je privela policija, zatražio je kažnjavanje počinitelje, no istaknuo da taj incident ne smije baciti sjenu na bjelovarske Rome.

U sukobu u centru Bjelovara koji se dogodio nekoliko minuta nakon ponoći u petak, šest osoba je lakše ozlijeđeno, jedna osoba propucana iz vatrenog oružja, a 12 je privedeno, izvijestila je ranije danas bjelovarsko-bilogorska policija. Tjelesni sukob više osoba i uporaba vatrenog oružja dogodio se na bjelovarskom Trgu hrvatskih branitelja.

“Ovo je strašno što se sinoć dogodilo u Bjelovaru. Samo zahvaljujući brzoj reakciji građana i bjelovarske policije, kojoj se zahvaljujem na reakciji, izbjegnuta je tragedija. Ovo je nedopustivo za Bjelovar i tražim najoštrije kazne pravosudnog sustava za sve sudionike. Ovaj incident ne smije baciti sjenu na populaciju Roma u našem gradu koja u miru živi kao i svi građani našeg mirnog i sigurnog grada”, naveo je gradonačelnik Hrebak u statusu na društvenoj mreži,

Dodao je kako se čuo s predstavnicima romske manjine Grada Bjelovara koji su mu potvrdili da je riječ o doseljenicima Romima koji žive na relaciji Hrvatska-Njemačka.

“U svakom slučaju postavit ćemo i dodatne kamere koje su se do sada pokazale kao pun pogodak i pomažu policiji u potrazi za počiniteljima ovakvih i sličnih kaznenih djela. Bjelovar će i dalje biti miran i siguran grad!”, poručio je gradonačelnik Hrebak.