U sklopu projekta koji je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku  učinkovitost i Grada Križevaca do kraja godine posadit će se više od 100 novih stabala i uspostaviti 14 javnih slavina na području Križevaca.

Radovi na javnim slavinama kreću već sljedeći tjedan, a uključuju revitalizaciju 6 starih  bunara koji će biti spojeni na gradski vodovod i to u Ulici kralja Tomislava, Ulici Tadije  Smičiklasa, Ulici Franje Markovića, Ulici kralja Petra Krešimira, u parku kod Učeničkog doma  i u Ulici Franje Račkog. Pored toga, postavit će se 8 novih javnih slavina koje će biti spojene  na gradski vodovod na Strossmayerovom trgu, u Ulici branitelja Hrvatske, u Ulici Nikole  Tesle, u parku kod Doma zdravlja, u Ulici Ivana Gundulića i u Ulici kralja Tomislava.  Uspostavom javnih slavina građanima će se omogućiti besplatno i lako dostupno osvježenje  na javnom mjestu.  

Paralelno s time, u sklopu istog projekta tijekom jeseni posadit će se više od 100 stabala duž  cijelog grada i ozeleniti parkiralište u Potočkoj ulici pored sportske dvorane Osnovne škole  Ljudevita Modeca. Sadnjom stabala grad će se dodatno zazeleniti, smanjit će se efekt  toplinskih otoka na pojedinim javnim površinama, a samim time i emisija CO2. 

 

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 104.748,75 eura. Javne slavine će, temeljem  postupka javne nabave, postavljati tvrtka S.K.I.M.T. d.o.o. dok će sadnju stabala provesti  tvrtka Holus d.o.o., priopćeno je iz Grada.