Na ovogodišnji likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture pristiglo je čak 269 likovnih radova, a vrednovali su ih članovi odabranog Povjerenstva. Povjesničarka umjetnosti i nezavisna kustosica Sonja Švec Španjol te slikar Zoran Homen odabrali su ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za izložbu 40. Susreta likovnih stvaralaca. Za izložbu je odabrano je ukupno 87 radova, među kojima su najbrojniji radovi naših autora Udruge Peski-Art.

Odabrani su radovi Željka Bečaja, Sanje Benko, Ivane Hadžija, Martina Hrženjaka, Laure Lončar, Franje Mihočke, Marije Stipan, Zdravka Šabarića i Pere Topljaka te još troje članova prijavljenih preko drugih udruga, a koji su ujedno i članovi udruge Peski-Art Mirka Horvata, Josipa Gregurića i Zlatka Sabolovića.

Izložba odabranih radova i susret likovnih stvaratelja bit će u galerijskom prostoru Gackog pučkog otvorenog učilišta 25. listopada, dok će se zatvaranje ovog jubilarnog 40. susreta održati 16. studenog 2024. Tad će biti proglašenje i dodjela nagrada nagrađenim autorima i nagrađenoj udruzi te pohvala pohvaljenim autorima, a svim autorima čiji su radovi odabrani za Susret i izložbu bit će dodijeljena priznanja Hrvatskog sabora kulture.

Peski Art Rez5 Peski A Rezultati1 Peski A Rezultati Peski A Rez8 Peski A Rez7 Peski A Rez4 Peski A Rez3 Peski A Rez2 Peski A Rez6 1024x719 (1)